raimo-saari-blogikuva

Annosmuoto vaikuttaa tuotteen markkina-arvoon

Tableteilla ja kapseleilla on omat etunsa, kuten myös jauhemaisella tuotteella

 

Minoriton tuotekehittäjä Raimo Saari kertoo, että annosmuodolla voi olla yllättävän suuri vaikutus kuluttajille. On syytä miettiä aina tapauskohtaisesti, millainen muoto sopii kyseiselle tuotteelle. Tableteilla ja kapseleilla on omat etunsa, kuten myös jauhemaisella tuotteella.

– Joskus voi olla järkevää valmistaa markkinoille kahdenlaista tuotetta, esimerkiksi purutabletteja ja annosjauheita. Näin saadaan kätevästi selville, mikä myy parhaiten. Voi olla jopa niin, että sama tuote kahdessa eri muodossa tavoittaa useampia kohderyhmiä, hän vinkkaa.

Tällä hetkellä juotavat jauheannokset ovat ravintolisissä nouseva trendi. Niitä on helppo valmistaa joko yksittäisinä tai kaksoispusseina, jotka on kätevä irrottaa toisistaan repäisemällä.

– Jauheissa on myös se etu, että valmistuksessa pystytään välttämään tableteille tärkeitä sideaineita. Jauhemainen tuote sisältää vain tarpeelliset aktiivi- ja makuaineet.

 

Muistista tuli uusi buumi

 

Yli kymmenen vuotta alalla työskennellyt Saari on huomannut, että ravintolisäalalla tulee tämän tästä uusia suosikkituotteita. Tällä hetkellä ihmisiä kiinnostaa B12-vitamiini, jota vanhemmat ihmiset käyttävät muistin tukemiseen.

– Ihmisten tietoisuus ravintolisien merkityksestä oman hyvinvoinnin tukemiseen lisääntyy samaa tahtia kuin väestö ikääntyy. Lisäksi kuluttajat haluavat henkilökohtaisempaa tietoa itselle sopivista ravintolisäannoksista.

Kilpailukin kiristyy jatkuvasti, kun alalle tulee uusia toimijoita. Englannissa ja Yhdysvalloissa on pisimmät perinteet, mutta suomalaisyritykset nostavat mainettaan puhtailla ja laadukkailla tuotteillaan. Erityisesti suomalaiset metsämarjat ovat suosiossa, niille on kysyntää myös kansainvälisillä markkinoilla.

– Marjajauheista saa myös luonnollista väriä tuotteeseen, Saari lisää. Ravintolisistä on toistaiseksi tehty aika vähän luomutuotteita. Minoriton tuotekehittäjä pitää tätä
mielenkiintoisena tulevaisuuden suuntauksena.

– Tehtaallamme on täydet valmiudet valmistaa luomuravintolisiä. On vain löydettävä sopivat raaka-aineet, esimerkiksi nivelvalmisteena käytettävää glukosamiinia voi valmistaa kasvipohjaisena.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.