minorito-blogi-terttu

Perinteikäs kiinteistö huokuu historiaa

Terttu Miilumäki on tehnyt töitä lähes koko elämänsä samassa rakennuksessa

 

Lääketehtaassa keväällä 1976 kesätyöntekijänä aloittanut Terttu Miilumäki on kulkenut talon matkassa yli 40 vuotta. Vaikka teknologia on tuonut valmistusprosessiin tonneittain lisää volyymia, työyhteisö on edelleen tiivis – omanlainen Minorito-perhe.

Terttu muistelee, kuinka 1970-luvulla lääketehtaassa painettiin epäkeskokoneella massasta neljää hiilitablettia kerrallaan. Nykyään hän pitää silmällä, kun tabletointikone puskee vauhdilla valmiita tabletteja.

Laaduntarkkailusta ja näytteiden otosta on tullut oleellinen osa toimenkuvaa. Ennen vanhaan työ lääketehtaassa oli niin raskasta, että päivän jälkeen raavaat miehetkin olivat uuvuksissa.

 

Toimivat tilat

 

Seinäjoella Kapernaumin alueella sijaitseva tehdaskiinteistö on rakennettu vuonna 1969. Tehtaalla tehtiin suuri remontti 1980-luvulla, toimistotilat uusittiin vuonna 2011 ja tuotantotilat 2012. Nyt on julkisivu- ja kattoremontin vuoro.

– Pakkaamo oli aikoinaan yhtenäistä tilaa. Nykyään tuokin tila on jaettu huoneiksi, joissa jokaisessa on oma kone tai linja. Osastointi vähentää melua ja parantaa tuotantohygieniaa.

Neljäkerroksinen tehdasrakennus huokuu hyvää tunnelmaa. Monenlaisissa valmistusprosesseissa mukana ollut Terttu nauttii nykytyöstään Minoritossa, jossa on innostunut tekemisen meininki.

– Kun vanhenee, niin työstä tulee aina vain tärkeämpi osa elämää. Jos vain terveyttä riittää, aion jatkaa täällä vielä pitkään, hän suunnittelee.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.