Minorito Magnesium Stearate Free Tablets

Uusi teknologia vie Minoriton tuotteet uudelle tasolle

Magnesiumstearaatti on kiistelty ainesosa, mutta silti sitä käytetään yleisesti lääketeollisuuden tuotteissa, ruuassa ja kosmetiikassa. Minorito on investoinut uuteen teknologiaan, joka mahdollistaa ravintolisien valmistuksen ilman magnesiumstearaattia.

Mikä on magnesiumstearaatti?

Magnesiumstearaatti koostuu erilaisten rasvahappojen, pääasiassa steariini- ja palmitiinihappojen, magnesiumsuoloista. Se on erittäin hienoa ja yhtenäistä valkoista jauhetta, joka tuntuu koskettaessa rasvaiselta ja jolla on oma ominaishaju.

Nimestään huolimatta magnesiumstearaatti sisältää vain hyvin vähän kivennäisaine-magnesiumia, noin 4-5 prosenttia. Suurimmaksi osaksi se koostuu rasvahappojen magnesiumsuoloista.

Magnesiumstearaatin fysikaaliset ominaisuudet voivat vaihdella eri valmistusmenetelmien vuoksi. Sitä voidaan valmistaa magnesiumkloridin ja natriumstearaatin välisessä reaktiossa vesiliuoksissa tai magnesiumoksidin, -hydroksidin tai -karbonaatin reaktiossa steariinihapon kanssa kohonneissa lämpötiloissa.

Miksi monet ravintolisät sisältävät magnesiumstearaattia?

Magnesiumstearaattia käytetään tavallisesti monien ravintolisien, lääketeollisuuden tablettien, jauheiden ja kapseleiden sekä kosmetiikka- ja ruokatuotteiden valmistuksessa.

Magnesiumstearaatilla on monta tehtävää; se voi toimia muun muassa emulgointi-, side-, paakkuuntumisenesto-, irrotus- ja voiteluaineena. Lääkkeissä, vitamiineissa ja ravintolisissä sen ensisijainen tarkoitus on toimia voiteluaineena.

Magnesiumstearaattia käytetään tablettien ja kapselien tuotantoprosesseissa massan liukuaineena parantamassa valuvuutta sekä estämällä massan tarttumista koneisiin ja yksittäisiä ainesosia tarttumasta toisiinsa.

Magnesiumstearaatti on yleinen ainesosamonissa ravintolisissä. Tuote-etiketissä tai -pakkauksessa sitä yleensä kutsutaan joko nimellä ”magnesiumstearaatti”, ”rasvahappojen magnesiumsuolat” tai yhdistelmällä E470b.

Onko magnesiumsteraatti turvallista?

Magnesiumstearaattia on käytetty ruokateollisuudessa vuosikymmeniä, mutta siitä on kiistelty paljon, varsinkin viimeisten kymmenen vuoden aikana. Magnesiumstearaatin on väitetty tukahduttavan immuunijärjestelmän T-solujen toimintaa ja häiritsevän tablettien ja kapseleiden sisällön imeytymistä kehoon, mutta väitteiden tueksi ei ole tieteellistä näyttöä.

Magnesiumstearaattia pidetään yleisesti turvallisena ihmisille, kun sen määrä on alle 2,5 milligrammaa (mg) kilogrammaa kohti vuorokaudessa (National Center for Biotechnology Information). Se tarkoittaa, että 80-kiloinen ihminen voi saada maksimissaan 200 milligrammaa magnesiumstearaattia vuorokaudessa.

European Food Safety Authority (EFSA) arvioi rasvahappojen turvallisuuden elintarvikelisäaineena viimeksi vuonna 2018. Sen päätös oli, että elintarvikkeiden lisäaineena rasvahapot eivät aiheuta huolta turvallisuudesta tutkituilla käyttötavoilla ja -määrillä. Myös Yhdysvaltojen Food and Drug Administration (FDA) on hyväksynyt magnesiumstearaatin käytön lisäaineena ruuissa ja ravintolisissä.

Liiallisina määrinä magnesiumstearaatilla voi olla laksatiivisia vaikutuksia. Joillakin ihmisillä se saattaa suurina määrinä ärsyttää suolen limakalvoja, mikä voi aiheuttaa suoliston kouristuksia tai ripulia.

Minoritolta ravintolisät ilman magnesiumstearaattia

Siitä huolimatta, että magnesiumstearaatti on turvallista pieninä määrinä, on otettava huomioon, että se ei ole luonnollinen ainesosa. Minorito haluaa valmistaa huippulaadukkaita ravintolisiä, jotka ovat mahdollisimman luonnollisia. Vältämme keinotekoisten lisäaineiden käyttöä.

Me Minoritolla seuraamme alan viimeisimpiä trendejä ja haluamme tarjota asiakkaillemme uusia vaihtoehtoja. Siksi olemme investoineet uuteen teknologiaan, joka mahdollistaa tablettien valmistuksen ilman magnesiumstearaattia. Tällä uudella teknologialla tableteista tulee laadukkaita ja koostumukseltaan tasalaatuisia. Jos haluat tietää lisää, otathan meihin yhteyttä.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.